понеділок, 14 вересня 2020 р.

Всесвітній тиждень протидії булінгу


 

Булінг – це відносно новий термін.   Булінг (bullying, від анг. bully — хуліган,  цькування) — це діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються. Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного розвитку. Потребують підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя.

 Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Дуже часто цькування призводить до непоправних наслідків, тому останнім часом у світі активно говорять про те, як зупинити шкільне насилля.

Отже, підказки  для дітей та дорослих, аби попередити його прояви та правильно і своєчасно реагувати. 

Навіть поодинокий випадок булінгу

залишає глибокий емоційний слід.





Якщо ти зіткнувся з булінгом, не закривайся у собі – з цим не впоратися самотужки. 

Дізнайся, що робити і де шукати допомогу.


Будь-яка дитина може стати жертвою булінгу. Більшість жертв приховує це від батьків. Такі діти самотні у своїй біді і потребують допомоги. Дізнайтесь, як визначати ознаки булінгу і що робити, якщо ваша дитина стала жертвою.


Це відео учнів нашої школи.

Вони хочуть донести до всіх: булінг - це злочин, це неприпустимо в людських стосунках.