понеділок, 30 листопада 2020 р.

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДОМ

 

 

 

 1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди, які живуть з вірусом імунодефіциту людини, можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Завдяки успішним державним закупівлям через міжнародні організації, Україна повністю забезпечує лікування усіх хворих на ВІЛ антиретровірусною терапією (АРТ). Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу розпочинається АРТ і надається необхідне лікування пацієнту, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя.


Що таке ВІЛ?


Діти у школі та ВІЛ

















 Шляхи передачi ВIЛ

Онлайн тест можна пройти за посиланням

https://learningapps.org/display?v=poremnmen20

ТЕСТ: що ви знаєте про ВІЛ/СНІД, його симптоми та шляхи передачі https://life.pravda.com.ua/health/2018/12/1/234263/




Бережи своє життя!

Захисти

себе від ВІЛ











Немає коментарів:

Дописати коментар