вівторок, 5 грудня 2023 р.

5 грудня Міжнародний день волонтера

 

  

Всі волонтери - янголи добра, 

Всі волонтери - душі без кордонів.

Попри незгоди, хоч важка пора,

Несуть нам світло у своїх долонях.

Всі волонтери - України щит,

Вони - броня незламної країни.

Дістануть дефіцитний дефіцит,

І знають всі маршрути і стежини.

На їх плечах тримається весь світ,

Вони немов титани невгамовні.

Буває прокидаються досвіт,

І вже у путь машини їдуть повні.

Всі волонтери - янголи добра,

У їх очах добро безмежне сяє .

Все не заради злата й серебра,

Заради тих, хто їх завжди чекає.

(Автор - Ксюшка Ангел (Галанюк)



Хто такі волонтери?







Твори добро! Напевно так стають волонтерами.



Як тати волотером? 

ВІДКРИЙ СВІТ ВОЛОНТЕРСТВА!

 Підказка нижче. Можна перейти за посиланням, а можна відсканувати QR-код і вперед.


 















неділя, 3 грудня 2023 р.

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

 







Без бар’єрів - світ в якому ми живемо


20% жителів Землі є людьми з обмеженими можливостями і вимагають до себе особливої уваги. За офіційними даними в Україні більше 2 млн. 600 тис. осіб з інвалідністю, тобто більше 6% населення країни. У тому числі більше 200 тисяч з І групою інвалідності, майже мільйон з ІІ групою інвалідності, півтори тисячі людей з ІІІ групою інвалідності і більше 160 тисяч дітей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням про необхідність створення умов для людей з особливими потребами.

 Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій, тощо.

 

 Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально-активними людьми, які надихають інших. Усунення бар`єрів на шляху до самореалізації людей з особливими потребами, гарантування доступу до освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з інвалідністю, створити майбутнє, де б люди не були виключені з соціуму через проблеми зі здоров`ям.

Бажаємо всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму, здоров`я, можливості втілити в реальність плани та задуми!

 



 


Інтерактивна зустріч «Слухати серцем, жити дружбою»  тисни ТУТ.  Перейшовши за посиланням вам відкриється доступ до активних вправ та цікавих відеоматеріалів
 



Поради. Якщо поруч дитина з інвалідністю.

Діти з інвалідністю – це Ангели, які спустились з небес, з метою показати нам цінність Життя, з тієї сторони, яка для нас була закрита.

Вони – щирі, незважаючи на свій вік, прагнуть любові і ласки. Завжди Відкриті для світу, який на жаль такий закритий для них.

Коли Ви бачите таку дитину – не відвертайте свій погляд – просто усміхніться ! Повірте, Ваша усмішка – це як показник доброзичливого ставлення до них.

  


Мультфільми



Привіт, це «Довідник безбар’єрності» тисни ТУТ


і ви дізнаєтеся як піклуватися про себе та тих, хто поруч. 

Тут ви зможете пройти невеличкий тест і зрозуміти наскільки ви готові до спілкування з людиною з інвалідністю. Також, довідник містить багато корисної та цікавої інформації. 
 
 На сторінку довідника можна перейти за QR-кодом.




пʼятниця, 1 грудня 2023 р.

2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

 2 грудня - Міжнародний день боротьби за скасування рабства




 



Інтерактивні вправи
 

Права та обов'язки дітей



Методичні матеріали



МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК З ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ тисни ТУТ

“ ЖИВИ ВІЛЬНО ”

ДЛЯ УЧНІВ СТАРШИХ КЛАСІВ

ЗМІСТ:

• Поняття торгівлі людьми
• Статистика
• Проблеми торгівлі людьми в Україні
• Форми експлуатації
• Методи вербування. Рекомендації
• Подорожі. Загальні поради
• Практична частина




Відеоматеріали




Міжнародний день боротьби за скасування рабства





понеділок, 27 листопада 2023 р.

Бережи себе!

 



Домашнє насильство — ганебне та небезпечне явище, яке необхідно зупинити

Знайте, ви можете врятувати чиєсь життя, якщо не залишитесь осторонь чужої біди. Для постраждалих це непростий крок, часом вони зважуються на це роками… Тож, якщо у вашому оточенні є такі люди — підтримайте їх.

Номери за якими ви можете звернутися за допомогою: 102 — Національна поліція; 1547 — Державна гаряча лінія з питань запобігання домашньому насильству (цілодобово); 0-800-500-335 (з мобільного 116-123) — Національна гаряча лінія з запобігання домашньому насильству (цілодобово); 0-800-500-225 (з мобільного 116-111) — Національна дитяча гаряча лінія; 0-800-213-103 — Гаряча лінія координаційного центру з питань безкоштовної правової допомоги (цілодобово).
Насильство — це злочин. Не мовчіть про це!




пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»



 
Безпека — базова потреба людини. Проте дехто перебуває в небезпеці навіть вдома.   Кожного року більше 1 000 000 людей в Україні страждають від різних форм насильства саме у своїх родинах.  А до спецслужб звертається лише 10% жертв.




Активне посилання на заходи з 25.11- 30.11
Перейшовши за посиланням ви потрапите на заходи зазначені в плані


З історії акції «16 днів проти гендерного насильства»

Україна приєдналась до кампанії “16 Днів проти  насильства” у 2000 році за ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” та при підтримці Інституту Відкритого Суспільства.

Основними завданнями акції є:

·      привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства, а також забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків;

·      активізація партнерського руху органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

·      проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення  з питань попередження домашнього насильства, жорсткого поводження з дітьми;

·      формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Ключові дати акції «16 днів проти гендерного насильства»

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок  Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, хоча відзначатися почав із 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабель, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільйо в 1960 році. 10 грудня - Міжнародний день прав людини. Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини.

         Ці дати створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства  є порушенням прав людини.                                                                                                              25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок 
1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством
3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю
5 грудня – Міжнародний день волонтера
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією
10 грудня – Міжнародний день прав людини




Що для тебе насильство?

Конфлікти й непорозуміння трапляються у будь-якій сім'ї, але інколи вони стають загрозливими для фізичного та психологічного здоров'я людини. Кожного року більше 1 000 000 людей в Україні страждають від різних форм насильства у своїх родинах.

Пройди тест, оціни кожну з наведених ситуацій та перевір, що ти знаєш про домашнє насильство та чи здатен відрізнити сварку від агресії?



  • Домашнє насильство — це не лише фізичне чи сексуальне насильство (побої чи згвалтування). Це і психологічний тиск — образи й приниження, ігнорування почуттів особи, і економічні утиски — заборона працювати чи контроль сімейного бюджету.
  • Насильство можуть здійснювати будь-які члени родини щодо інших, навіть якщо не перебувають в офіційних стосунках і не проживають разом.
  • Домашнє насильство скоюють свідомо. Стан алкогольного чи наркотичного сп'яніння не виправдовує його вчинення! Дізнайся  більше ТУТ
  • Домашнє насильство порушує права та свободи людини! Насильство спричиняє шкоду: фізичну, морально-психологічну, матеріальну. Дізнайся більше ТУТ
  • У ситуаціях насильства кривдник має переваги: фізична сила, вік, фінансове становище. Через це потерпіла особа зневірюється у будь-якій можливості себе захистити.
  • Домашнє насильство — не приватна справа сім'ї. Це кримінальний злочин!Дізнайся більше ТУТ



Річ
 
у
 
тім
що
 
предметом 
домашнього
 
насильства
може
 
стати
 
будь-що.

Виставка,
 
яка
присвячена
 
проблемі
домашнього
 
насильства
 
у
будь - якому
 
його
 
прояві.

На виставці представлено 16 предметів, які мали місце в реальних подіях, пов’язаних з домашнім насильством. Поруч з експонатами, розміщеними на виставці, розміщені QR-коди. Відсканувавши їх, можна почути реальні історії людей, які постраждали від домашнього насильства або стали його свідками.

Експозицію можна відвідати онлайн.