понеділок, 27 листопада 2023 р.

Бережи себе!

 



Домашнє насильство — ганебне та небезпечне явище, яке необхідно зупинити

Знайте, ви можете врятувати чиєсь життя, якщо не залишитесь осторонь чужої біди. Для постраждалих це непростий крок, часом вони зважуються на це роками… Тож, якщо у вашому оточенні є такі люди — підтримайте їх.

Номери за якими ви можете звернутися за допомогою: 102 — Національна поліція; 1547 — Державна гаряча лінія з питань запобігання домашньому насильству (цілодобово); 0-800-500-335 (з мобільного 116-123) — Національна гаряча лінія з запобігання домашньому насильству (цілодобово); 0-800-500-225 (з мобільного 116-111) — Національна дитяча гаряча лінія; 0-800-213-103 — Гаряча лінія координаційного центру з питань безкоштовної правової допомоги (цілодобово).
Насильство — це злочин. Не мовчіть про це!








В цій публікації ви можете знайти мультфільми, які допоможуть дитині запам'ятати ці правила і зробити їхнє вивчення цікавим.

СТОП-НЕЗНАЙОМЕЦЬ 

Не можна відрізнити хорошу людину від злочинця за зовнішністю. Дитина має знати, що не можна погоджуватися на будь-які пропозиції незнайомців, розповідати про себе незнайомцям.

Мультфільм про безпечну поведінку з незнайомцями для дітей 


СТОП-ДОТИК 

Тіло дитини належить лише їй. Не всі дотики безпечні! Дитина повинна не боятися говорити «НІ» у тих ситуаціях, через які їй незручно чи які лякають.

Щоб почати розмову про це правило, подивіться разом з дитиною мультфільм "Безпечні та Небезпечні дотики" 


СТОП-СЕКРЕТ 

Розкажіть дитині, що секрети бувають хороші і погані.

Якщо секрет викликає страх, сум чи сором, то це поганий секрет. Такий секрет шкодить дитині і вона не повинна його зберігати. А має розказати дорослій людині, якій довіряє.

Для розмови з дитиною можете використати мультфільм "Розкажи дорослому".


СТОП-СТРАХ 

Дитина має знати, що не потрібно боятися розповідати про ситуації, які викликають в неї страх чи дискомфорт. Поясніть дитині, що вона може звернутися до вас будь-коли за допомогою, і ви підтримаєте її. 

Мультфільм "Кричи. Біжи. Розкажи" про те, як діяти у небезпечних ситуаціях


СТОП-ФОТО 

Дитина має знати, що не можна надсилати свої інтимні фото чи відео, розміщувати свою особисту інформацію в соціальних мережах. Дитина має розуміти, що все, що вона відправляє в мережі Інтернет - залишиться там назавжди.

Разом ми зможемо захистити дітей.

За матеріалами МБО Служби порятунку дітей


ІЕТЕРАКТИВНІ ВПРАВИ

Навіть гкрої казок нагадують нам про правила безпеки тисни ТУТ і спробуй вгадати про кого йде мова.




Дізнайся про свої права в цифровому середовищі  (тисни ТУТ)

Рекомендації Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі Для дітей і молодих людей віком до 18 років

                                                        
                              


Буклет "Як себе захистити. Дитинство без насилля"
 Тисни ТУТ





Буклет "Біла стрічка. Куди потрібно звертатися, якщо потрібна допомога" Тисни ТУТ









 Життя без насильства QR- коди тисни ТУТ

перейшовши за посиланням вам будуть доступні QR-коди, відсканувавши їх вам будуть доступні відео та інформаційні матеріали.







Немає коментарів:

Дописати коментар