середа, 28 квітня 2021 р.

Що таке номофобія і чому вона загрожує дорослим і дітям

 




У сучасному світі ми все більше звикаємо до різноманітних гаджетів, а особливо мобільних телефонів. Суть парадоксу у тому, що технологіям властиво одночасно звільнення та поневолення.

Зараз ці маленькі пристрої містять чималу частину нашого життя: всі контакти, фото, улюблену музику, планери, записи важливих зустрічей, орієнтуватися на місцевості, спілкуватися з рідними, замовляти повсякденні товари, швидкий доступ до банківських карт але одночасно викликають залежність, подекуди неусвідомлену. Так, звісно, зручно мати всю потрібну інформацію в доступності пари кліків, якби це не викликало залежності.

В кафе, громадському транспорті, черзі в супермаркеті практично не побачити людини без телефона в руці, а багато хто вже став у лави номофобів.

Дослідження, що стосуються використання смартфонів підлітками і студентами, часто містять ще більш вражаючі цифри.

 

В інтернеті щохвилини.

ü завантажують 147 000 фотографій у Facebook,

ü клікають на 138 000 рекламних оголошень в Instagram,

ü надсилають 150 000 повідомлень у Facebook,

ü 208 000 беруть участь в Zoom-зустрічах.

 

 

Мовою цифр


Лише в соцмережах пересічний користувач у 2019 році проводив в середньому 144 хв на день, тобто понад дві години, за деякими даними в 2020 році цей показник зріс до 2 год 20 хв.

Загалом люди витрачають на інтернет понад 6 год щодня, що можна порівняти з тривалістю робочого дня.

 

6 год щодня – за тиждень це майже 2 доби.

За місяць – 186 годин – майже 8 діб.

За рік – 2232 години – 93 доби.















Цей короткометражний фільм створено задля висвітлення важливої на сьогодні проблеми - номофобії. Залежність від телефону - це достатньо серйозно, чого не розуміє суспільство. Не приймаючи на власний рахунок очевидний недолік. Подивіться навколо можливо і ваші друзі залежні. А можливо залежні ви самі?










Немає коментарів:

Дописати коментар