четвер, 11 листопада 2021 р.

Добро починається з мене

 






Творити добрі справи неймовірно просто, добро не вимірюється грошима, часом, не вимагає багато зусиль, головне – почати. Навіть звичайна добра усмішка незнайомій людині вже здатна творити дива, у тому числі й для самої людини, хто це Добро робить. Адже крім того, що добрі справи покращують усім настрій, вони ще й позитивно впливають на самопочуття, підвищують життєвий тонус.                                              

 

                                                                                     

Приєднуйтесь і ви до цього доброго, чудового свята. І, звичайно ж, бажано творити добро щодня, а не лише сьогодні – у Всесвітній день Доброти.                                                                                                                   



 “Що людина посіє, те й пожне”. Неймовірна історія про те, що зроблене добро неодмінно повертається!
Доктор Келлі (Howard Kelly, 1858 – 1943) – не вигадана особа, а відомий терапевт, один із засновників першого в Сполучених Штатах Медичного дослідницького університету Джона Хопкінса.


Говард Келлі, підліток-сирота, був дуже бідним. Щоб заробити собі на хліб і на навчання, він розносив різні дрібні товари по домівках.

Одного разу у нього в кишені не залишилося ні цента. Страждаючи від голоду, він вирішив зайти в найближчий будинок і попросити їжі. Йому було страшенно незручно, але коли він підійшов до будинку, ним опанувало почуття рішучості: відмовлять чи ні, але будь що буде. Він рішуче простягнув руку до дзвінка і кілька разів натиснув кнопку. Але коли двері відкрила молода і дуже красива дівчина, Говард несподівано розгубився. Від недавньої впевненості не залишилося і сліду. Просто йому стало соромно просити у неї їжу. І тоді він, запинаючись від хвилювання, сказав: – Можна… попросити у вас… склянку води? Дівчина зрозуміла, що юнак голодний, і принесла йому велику склянку молока. Говард повільно випив його і запитав:

– Скільки я вам винен?

– Ви нічого мені не винні, – відповіла дівчина. – Моя мама вчила мене ніколи нічого не брати за добрі справи.

– В такому разі – сердечно вам дякую! – відповів він.

Коли Говард Келлі вийшов з її будинку, він відчував себе не тільки міцнішим фізично, а й морально. Тепер він був упевнений: поки на світі є такі щедрі й добрі люди, все буде добре!

Минуло багато років. І ось одного разу одна молода жінка, мешканка цього міста, серйозно захворіла. Місцеві лікарі не знали, що робити. Врешті-решт вони вирішили послати її до великого міста на обстеження до досвідчених фахівців. Серед запрошених на консультацію виявився і доктор Говард Келлі. Коли він почув назву містечка, з якого приїхала ця жінка, його обличчя пожвавилося. Він зараз же піднявся і пішов в її палату. Жінка, втомлена з дороги, спала. Лікар тихо зайшов до палати і відразу ж впізнав її. Так, це була вона – та сама дівчина, яка колись пригостила його склянкою молока.

Вивчивши історію її хвороби і дані результатів аналізів, обличчя лікаря спохмурніло: «Вона приречена!» Доктор повернувся в свій кабінет і деякий час сидів мовчки, про щось розмірковуючи. Він думав про цю жінку, про своє безсилля допомогти їй, про несправедливість долі. Але чим більше він думав, тим твердішим ставав його погляд. Нарешті він схопився з крісла і сказав: «Ні, я зроблю все можливе і неможливе, щоб врятувати її!».

З цього дня доктор Говард Келлі приділяв хворій пацієнтці особливу увагу. І ось після майже восьми місяців довгої і наполегливої ​​боротьби доктор Келлі здобув перемогу над страшною хворобою. Життя молодої жінки тепер було поза небезпекою. Доктор Келлі попросив бухгалтерію госпіталю підготувати йому рахунок за її лікування. Коли йому принесли рахунок, сума, яку повинна була сплатити за своє лікування жінка, була величезною. Воно й не дивно – її, можна сказати, забрали з того світу. Доктор Келлі подивився на рахунок, взяв ручку, щось написав внизу рахунку і попросив віднести рахунок в її палату.

Отримавши рахунок, жінка довго боялася його розгорнути. Вона була впевнена, що все життя їй доведеться, не покладаючи рук працювати, щоб його оплатити. Зрештою, пересиливши себе, вона відкрила рахунок. І перше, що кинулося їй в очі, був напис від руки, який розташовувався прямо під рядком «Оплатити». Напис свідчив: «Повністю оплачено склянкою молока. Доктор Говард Келлі».

Сльози радості навернулися на її очі, а серце до країв заповнилося теплотою і вдячністю.

Історія ця, яка лунає нині як повчальна легенда, нагадує біблійну мудрість: “Що людина посіє, те й пожне”.

Це не притча і не художня розповідь.

Доктор Келлі (Howard Kelly, 1858 – 1943) – не вигадана особа, а відомий терапевт, один із засновників першого в Сполучених Штатах Медичного дослідницького університету Джона Хопкінса.

Історія ж про нього і про склянку поданого йому молока теж достовірна і записана його біографом.

Джерело: https://zatyshok.net.ua/19527/

Тут можна виконати інтерктивні вправи
(натиснувши на ідкреслені слова)




     Твори добро! Воно може бути різним!!!   











             Коли людина допомагає іншим, її мозок виробляє велику кількість ендорфінів, так званих гормонів щастя, також відомих як природне знеболювальне. Крім того, ендорфіни мають заспокійливий ефект, нейтралізують дію стресу, полегшують депресію. Виявляючи чуйність, ми відчуваємо фізичне полегшення, відчуваємо себе менш самотньо, оточуючі викликають у нас менше неприязні. 

              Нарешті, чуйність супроводжується душевним піднесенням, яке межує з ейфорією, що пояснюється виробленням гормону серотоніну, що регулює наш настрій.

            





 Сайт "Розвиток дитини" пропонує тобі виконати завдння, які допоможуть тобі пригдати добрі справи зроблені тобою








Зверни увагу!

Стартував ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ІНТЕРНЕТ-ПРОЕКТ 

"КРАЇНА ДОБРИХ СПРАВ"

 


Хочемо трохи розповісти тобі про наш проект та країну де ми живемо – Країну Добрих Справ.

    Вона зовсім маленька, але там живуть люди з великими серцями. Вони ніколи не залишать в біді і в будь-який момент протягнуть руку допомоги тому, хто цього потребує.

У цій Країні впевнені, що можна робити світ трохи світлішим, допомагаючи діткам. Тому жителі передають подарунки малятам у найвіддаленіші куточки Країни. Часто особисто відвідують своїх маленьких друзів в дитячих будинках, а також влаштовують веселі свята, щоб кожен маленький житель цього світу відчув себе потрібним.

    Найгірше для жителів Країни Добрих Справ — коли діти хворіють. Вони вважають, що так бути не повинно і завжди щосили намагаються допомогти їм швидше одужати: оплачують дороге лікування, допомагають з потрібними ліками і навіть відвідують у лікарні. Як же радіють дітки останньому! Лікарняна атмосфера здається не такою сірою і одноманітною, коли до тебе приходять старі друзі і влаштовують міні-свято…

 

На сйті ви знйдете розділи: допомога літнім людям, швидкий пошук донорів крові, посилка доброти, допомога дитячим будинкам , збір коштів на лікування дітей. 



10 ДОБРИХ СПРАВ НА СЬОГОДНІ

Щодня, прокинувшись, спішимо до своїх звичних справ, обов’язків, планів. А потім ввечері, аналізуючи свій день, не знаходимо у ньому майже нічого, що можна би було «зарахувати» на користь справжніх скарбів – добрих вчинків. Але якраз вони і є нашим першочерговим заняттям на землі. Пропонуємо вам декілька порад для того, щоб кожного дня встигати «покращувати» світ.

Якщо раптом вранці ти встав не з тої ноги – обов’язково поміняй її на іншу. Це, якщо жартома. Сьогодні Бог дарує ще одну нагоду працювати з Ним, реалізовувати Божі плани у своїй праці. Подякуй Йому за це у молитві. А також за тих, хто поруч. Так серце сповниться спокоєм та силою.

А далі – до дії. Приготуй сніданок для близьких. Батькам, своєму чоловіку чи дружині, брату, а чи сестрі, сусіду в гуртожитку. Ця дрібниця насправді має дуже велике значення.

Намагайся сьогодні не порушувати правил дорожнього руху та етикету. Як би це не було складно. Навіть, якщо спішиш, автомобілів немає – дочекайся зеленого світла, бо це, насамперед, – приклад. І як би не хотілось відповісти комусь у переповненому транспорті на необґрунтовані претензії або штурханець – краще попроси Святого Духа миру та благодаті.

Прийди вчасно і усміхненим на роботу чи навчання. Це та звичка, яка не тільки допомагає тобі упорядкувати свій розклад, але й виявляє, насамперед, повагу до своїх колег.

Спробуй не пропустити нагоди подякувати. Дякуй щиро – навіть за найменші дрібниці. Вдячність робить спілкування глибшим і приємнішим, а стосунки – міцнішими.

Подумай над невеликим сюрпризом для когось на сьогодні: це може бути якийсь візит до друзів або телефонний дзвінок, а може несподіваний комплімент. А може… ввімкни свою уяву!

Зроби якусь навіть найменшу пожертву – це не обов’язково мають бути кошти, це може бути час для людини, яка потребує твоєї підтримки або поради.

Почитай щось добре. Звичка щодня читати бодай кілька сторінок – неймовірно корисна. А якщо це ще й духовна література – просто супер. А особливо, коли думаєш, що вона нудна. Погортай, до прикладу, Аврелія Августина – актуальністю написаного будеш вражений.

Знайди час для свого здоров’я – будь-які вправи додадуть сил і натхнення, зміцнять зсередини. Тіло – це теж Божий дар, за який слід бути відповідальним.

Ось їх уже десять – це цілком реально! 

                                                                                                    АвторТетяна Трачук











Немає коментарів:

Дописати коментар