четвер, 16 листопада 2023 р.

Толерантність у кожному з нас






Всі люди за своєю природою різні, але рівні у правах.

Толерантність вимагає справедливості та неупередженості від законодавства, надання кожній людині рівних можливостей для розвитку, проте закони хоча і є потрібними, проте цього часто недостатньо для виховання толерантного суспільства. Найбільш ефективним методом, згідно з декларацією, є виховання толерантності в людей – і з цього приводу Суспільне підготувало матеріал про повагу до інших, "мову ворожнечі" та прикладах дискримінації людей.


Що таке толерантність

Коли виникає страх чи зневага до інших, з'являється дискримінація та нетерпимість. Також це можна назвати відсутністю толерантності.

Відмінності підкреслюють нашу унікальність, оскільки всі ми відрізняємося за рівнем доходів, захопленнями, зовнішністю, характером, політичними поглядами, уподобаннями в їжі або у виборі сексуальних партнерів. І це – нормально, це і є світ, у якому ми живемо, подобається нам це чи ні. Об'єднує нас причетність до єдиного суспільства, тому толерантність є необхідною рисою, яка допомагає таким різним людям мирно співіснувати.


Толерантність – риса цивілізованого суспільства. Тому що люди, які хочуть жити в гармонії та порядку, ніколи не ображатимуть, принижуватимуть чи будуть завдавати шкоди людині з протилежними поглядами. 



До Міжнародного дня толерантності, який відзначається 16 листопада, команда DOCCU зібрала цікаві тематичні факти, корисні матеріали із серії посібників Ради Європи з ОДГ/ОПЛ «Живемо в демократії». Тим паче, вони схвалені Міністерство освіти і науки України 👌
У центрі уваги – том VI «Навчання демократії», а саме глава «Сприйняття інших» 🔎 Її можна також завантажити у PDF-форматі: bit.ly/3QB0USR
Так ось, обговорити #толерантність, зокрема #сприйняття_інших та #упередження, з учнями та ученицями можна в межах таких вправ:
🙋‍♂️ «Усі різні, усі рівні»: bit.ly/3TyB4P2
🙋‍♀️ «Відмінності»: bit.ly/47dQwrg
🙋 «Ми всі маємо упередження»: bit.ly/3TyCHMn










Інтерактивні вправи.

Немає коментарів:

Дописати коментар