середа, 7 лютого 2024 р.

Моя безпека - в моїх руках!

 

Батьківський контроль, фільтрація контенту й інші хитрощі для безпечного користування Інтернетом

Чатбот #stop_sexтинг

Нагадуємо, що в Телеграм працює чат-бот для батьків, старших братів та сестер та спеціалістів, що працюють із дітьми. У боті можна отримати допомогу про прикмети, причини, наслідки, порядок дій та попередження щодо різних ризиків для дитини в інтернеті. Шукайте чат-бот в телеграмі @online_kids_bot (https://t.me/online_kids_bot).


Для дітей

Інтерактивні вправи, які це завдання допоможе дитині розвивати інформаційно-комунікаційну компетентність, навички безпечного й етичного використання засобів інформаційно-комунікаційної компетентності у навчанні й інших життєвих ситуаціях. Дитині пропонується прочитати твердження та поставити біля кожного позначку: «безпечно»/«небезпечно». Твердження потрібно вирізати й наклеїти у відповідні колонки таблиці на наступній сторінці. Додатково можна дібрати аргументи до кожного твердження й поділитися своїми міркуваннями з рідними та друзями. У процесі виконання завдання у дитини формуватиметься відповідальність, поняття безпеки в інформаційному суспільстві, навички кібербезпеки. Завдання буде корисним, як активність на День безпечного Інтернету.







Мультфільм для дітей та підлітків «Як бути в безпеці в інтернеті?»

    #stop_sexтинг підготувала адаптацію мультфільму для дітей та підлітків «Як бути в безпеці в інтернеті?» від організації Amaze.org.





    Для вчителів

    • Ресурси від організації “Ла-Страда Україна”

    Навчальний анімаційний ролик «Цінуй життя!»












    Немає коментарів:

    Дописати коментар