понеділок, 18 травня 2020 р.

Дистанційне навчання

 

Як батькам і дітям не загубитися в онлайн-навчанні, гідно завершити такий непростий і дивний навчальний рік і зберегти здорові стосунки та гарний настрій?


Корисні поради сімейного і дитячого психолога Anastasiia Golota


Більше дивіться у відео

Відео ефіру «Загублені в онлайні: батьки і діти VS карантинне навчання»




Дистанційне навчання під час карантину. ТОП 10 освітніх онлайн-ресурсів  






Як мотивувати дитину на вивчення предмета і проходження курсу?

Зробить навчання комфортним.

Якщо ваша дитина добре знайома з комп'ютером і не відчуває труднощів комунікації онлайн, дайте їй більше свободи. Така доросла і серйозна форма навчання може розкрити в дитині несподівані таланти самоорганізації. Дайте дитині відчути відповідальність!

Контролюйте. Але робіть це тактовно. Відстежуйте час роботи на сайті школи.

Слідкуйте за тим, щоб ваша дитина не просиджувала за комп'ютером з ранку до вечора без перепочинку. Після проходження кожного уроку, а то й частіше радимо проводити фізкультхвилинку.

У разі якщо дитина відчуває труднощі користувача, допоможіть пристосуватися до продуктивної роботи з комп'ютером. Пройдіть кілька уроків разом.

Простежте за комунікацією дитини і викладача. Незважаючи на те, що це дистанційна школа, такий контакт повинен стати обов'язковим. Зворотній зв'язок з учителем - важливий фактор засвоєння знань. Дитина повинна бачити свої успіхи і працювати над помилками.


Слідкуйте за тим, щоб окрім проходження уроків ваш школяр гуляв, добре харчувався, сидів у зручній позі, не псував зір. Робота над навчальним матеріалом повинна проходити в комфортних, сприятливих до навчання умовах.

Виключіть відволікаючі фактори.

Максимально розвантажте дитину під час дистанційних уроків від інших видів діяльності.


Навчання має приносити йому радість пізнання, тоді ви разом побачите результат.






Немає коментарів:

Дописати коментар